Wykonanie
Idealna
wędlina do kanapek. Zasmakuje przede wszystkim tym, co mają dość święcących i nafaszerowanych chemią,
wędlin ze sklepowej półki.
Karkówka jest miękka, dobrze doprawiona. Pyszna!



Składniki :* 800 g
karkówki* 2 płaskie łyżki
soli* 2
liście laurowe* 2 ziarenka
ziela angielskiego* 5 ziaren
czarnego pieprzu* 2 łyżki
majeranku* 4 ząbki
czosnku


Przygotowanie :
Mięso obwiązać nitką, albo włożyć w siatkę. Wszystkie
przyprawy wrzucić do garnka, włożyć
mięso, zalać
wodą do wysokości
mięsa i zagotować całość , gotować przez 5 minut na małym ogniu. Wyłączyć i zostawić na 6 godzin do wystygnięcia. Czynność powtórzyć. Zimne
mięso włożyć do lodówki na 2 godziny.