Moja propozycja mięsiw na świąteczny stół. Będzie pieczony karczek oraz szynka. Dwa dni wcześniej zostawiam mięso w marynacie by po upieczeniu było pyszne. Mięso związuję bawełnianą nitką by wyszły roladki. Polecam upiec swoje wędliny, bo wiemy jakie są sklepowe.Składniki :* pół kg karkówki bez kości* pół kg szynki wieprzowej* ulubione przyprawy* czosnek* 5 łyżek oleju rzepakowegoPrzygotowanie :Czosnek pokroić w paski, kawałeczki powbijać w mięso a resztę wrzucić do oleju z przyprawami. Ja wybrałam przyprawę do mięsa wieprzowego oraz sól i majeranek. Dobrze natrzeć mięso i odstawić pok przykryciem do lodówki chociaż na noc. Mięso związać w roladkę. Piec około godzinę. Podawać na ciepło bądź na zimno jak wędlinę.