Wykonanie
Idąc za ciosem i robiąc domowe
przyprawy, zrobiłam
skórkę pomarańczową. Wykorzystam ją na pewno do świątecznego sernika. Polecam zrobić swoją domową
skórkę pomarańczową. Na pewno nie ma konserwantów ani innych chemicznych substancji.


Składniki :* 2
pomarańcze* szklanka
cukru* szklanka zimnej
wodyPrzygotowanie :Obrać
pomarańcze ze skóry. Odkroić białą błonę, posiekać skórkę w kostkę lub w paseczki. Zagotować
wodę z
cukrem, wrzucić skórkę i gotować na wolnym ogniu około 20 minut aż
woda odparuje. Pogotować troszkę i wykładać skórkę na papier do pieczenia. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Przełożyć do słoiczka, zakręcić i wstawić do lodówki. Myślę że spokojnie do Świąt można przechowywać naszą
skórkę pomarańczową.