ßßß Cookit - przepis na Skórka pomarańczowa

Skórka pomarańczowa

nazwa

Składniki

Wykonanie

Idąc za ciosem i robiąc domowe przyprawy, zrobiłam skórkę pomarańczową. Wykorzystam ją na pewno do świątecznego sernika. Polecam zrobić swoją domową skórkę pomarańczową. Na pewno nie ma konserwantów ani innych chemicznych substancji.
Składniki :
* 2 pomarańcze
* szklanka cukru
* szklanka zimnej wody
Przygotowanie :
Obrać pomarańcze ze skóry. Odkroić białą błonę, posiekać skórkę w kostkę lub w paseczki. Zagotować wodę z cukrem, wrzucić skórkę i gotować na wolnym ogniu około 20 minut aż woda odparuje. Pogotować troszkę i wykładać skórkę na papier do pieczenia. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Przełożyć do słoiczka, zakręcić i wstawić do lodówki. Myślę że spokojnie do Świąt można przechowywać naszą skórkę pomarańczową.
Źródło:http://www.magicznezyciemarty.pl/2013/11/skorka-pomaranczowa.html