Wykonanie
Mamy już ostatni dzień października. Ale zanim zrobimy podsumowanie tego miesiąca , chciałabym pokazać Wam mój pomysł na wieczór Halloween. Będą to małe przekąski w formie kanapeczek z
pastą jajeczno-łososiową.


Składniki :* ulubiony
chleb tostowy*
salami w plasterkach* 2
jajka*
łosoś wędzony na zimno w plasterkach*
majonez*
sól ,
pieprz*
szczypiorek*
oliwki* wykałaczki


Przygotowanie :
Jajka pokroić w małą kostkę.
Łososia porwać na mniejsze kawałki , posiekać. Wymieszać razem z
majonezem. Dodać
szczypiorek oraz
przyprawy do smaku. Pastę najlepiej odstawić na kilka godzin żeby smaki się połączyły. Od
chleba odkroić skórkę. Posmarować pastą , ułożyć
salami. Pokroić na 4 części. każdą kanapeczkę wpić wykałaczkę z
oliwką.
