ßßß
Co tydzień będą pojawiać się 3 przepisy z kreatywnym wykorzystaniem produktów Fitella.Przecież nie musimy ograniczać się!Dlaczego mamy poprzestać na mleku czy jogurcie? Wystarczy dodać kilka innych składników, a efekt końcowy przerośnie nasze oczekiwania, zarówno wizualne jak i smakowe.Akcja Drugie śniadanie z Fitellą ma na celu zachęcić Was, czytelników do poświęcenia większej chwili czasu na przygotowanie czegoś do zjedzenia w pracy, szkole, na uczelni. Po co głodować, albo dojadać batonikami?Na koniec akcji jest przewidziany konkurs, więc śledźcie co się dzieje na blogu i fanpage.Pierwszym przepisem, który chcemy Wam dzisiaj zaprezentować, na inaugurację akcji są pyszne trufle musli, które wykonacie dosłownie w kilka minut!
Do ich wykonania potrzebujecie jednego opakowania Fitella Musli lekkie z aloesem, żurawiną i ananasem.Zapraszam!Składniki:1 opakowanie Fitella Musli lekkie z aloesem, żurawiną i ananasem (50 g)2 paski gorzkiej czekolady (4 lub 8 kostek w zależności jak jest podzielona tabliczka)3 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku (nie w granulkach!)1 łyżeczka cukru pudru2 łyżki mleka (płynnego)Wykonanie:Pracę rozpoczynamy od rozpuszczenia czekolady w kąpieli wodnej.Musli wsypujemy do miski, dodajemy czekoladę oraz pozostałe składniki i je dokładnie mieszamy łyżką.Następnie dłonie lekko posypujemy cukrem pudrem i formujemy nasze trufle. Moje mają ok. 3 cm średnicy, więc z podanych proporcji wyszło ich 7.Na koniec możemy je obtoczyć w cukrze pudrze.Na koniec wkładamy je do pudełeczka i zabieramy ze sobą na drugie śniadanie!
Wartości odżywcze i energetyczne 50 g musliWartość energetyczna : 198 kcalBiałko : 3,3 gWęglowodany : 37,3 g w tym cukry : 8,6 gTłuszcz : 3 , 2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 , 8 gBłonnik : 3 , 6 gSód : 0 , 2 gSmacznego!