ßßß Cookit - przepis na Mięso zapiekane z kapustą kiszoną

Mięso zapiekane z kapustą kiszoną

nazwa

Wykonanie

Cześć :)
Idzie zima, więc zapraszam na kolejne rozgrzewające danie.
Tym razem z kapustą kiszoną :)
Składniki:
2 plastry mięsa (u mnie schab i wołowina)
1 opakowanie kapusty kiszonej
1 marchewka
1 cebula
ok 10 pieczarek
sól, pieprz, majeranek
1 szklanka bulionu warzywnego
Wykonanie: Mięso kroimy w plastry, posypujemy przyprawami i obsmażamy na patelni.
Pieczarki kroimy w plastry, cebulę w piórka, również obsmażamy.
Marchewkę ścieramy na tarce.
Kapustę lekko przepłukujemy, rozdrabniamy tzn kroimy na drobniejsze kawałki.
Kapustę mieszamy z pieczarkami, cebulą, marchewką. Połowę wykładamy na spód naczynia żaroodpornego.
Na wierzch kładziemy mięso i przykrywamy pozostałą kapustą. Zalewamy bulionem, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na 1 h w temp. 150 st.
Smacznego!
Źródło:http://www.poracoszjesc.pl/2012/11/zapiekanka-kapusciana-i-zaproszenie-na.html