Wykonanie
Cześć :)Idzie zima, więc zapraszam na kolejne rozgrzewające danie.

Tym razem z
kapustą kiszoną :)Składniki:2 plastry
mięsa (u mnie
schab i
wołowina)1 opakowanie
kapusty kiszonej1
marchewka1
cebulaok 10
pieczareksól,
pieprz,
majeranek1 szklanka
bulionu warzywnegoWykonanie:
Mięso kroimy w plastry, posypujemy
przyprawami i obsmażamy na patelni.
Pieczarki kroimy w plastry,
cebulę w piórka, również obsmażamy.
Marchewkę ścieramy na tarce.
Kapustę lekko przepłukujemy, rozdrabniamy tzn kroimy na drobniejsze kawałki.
Kapustę mieszamy z
pieczarkami,
cebulą,
marchewką. Połowę wykładamy na spód naczynia żaroodpornego.

Na wierzch kładziemy
mięso i przykrywamy pozostałą
kapustą. Zalewamy
bulionem, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na 1 h w temp. 150 st.Smacznego!