Wykonanie
Czas okołoświąteczny obfituje w rozmowy o jedzeniu. Też tak macie? :)Przepis na
jajka w tym fenomenalnym sosie dostałam kilka dni przed Wielkanocą od czytelniczki, która systematycznie odwiedza moją Bibliotekę... Pani Anito - dziękuję :)Sos ma w sobie to "coś", co wspomina się długo i często chce się powtarzać. Kolejny raz przygotuję już wkrótce - może na spotkanie imieninowe?

Składniki:8
jajek ugotowanych na twardo1 szkl.
majonezu1 szkl.
jogurtu1/2 słoiczka
pieczarek konserwowych3-4 duże
ogórki konserwowe1/2 słoika
czerwonej papryki konserwowejpęczek
koperkusólpieprz
Sposób przygotowania:
Jajka obierz, przekrój na pół wzdłuż i ułóż w naczyniu.
Pieczarki,
ogórki i
paprykę pokrój w drobną kosteczkę. Dodaj posiekany
koperek,
majonez i
jogurt. Wszystko dopraw
solą i
pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Sosem polej
jajka. Udekoruj
koperkiem.
Jajka najlepiej smakują następnego dnia, jak przegryzą się z sosem.