Wykonanie
Zima... Święta... połączenie smaku i zapachu
cytryn i
wanilii... Kolejny prześladowca po warsztatach "Jadalne prezenty", o których już wspominałam.
Cytryny w tej wersji pokochała cała rodzina. Ciekawe, kto następny będzie je namiętnie przygotowywał?

Składniki:1 szkl.
wody1 1/3 szkl.
cukru2 duże
cytrynysok z 1/2
cytryny1
laska waniliiSposób przygotowania:W garnku zagotuj
wodę z
cukrem, a gdy się rozpuści dodaj połowę
soku z cytryny. Całe
cytryny umyj i sparz. Następnie pokrój na plasterki.
Laskę wanilii przekrój na pół i z każdej połówki wyskrob ziarenka. Plasterki
cytryn, pokrojone laski i ziarenka z
wanilii dodaj do
syropu. Gotuj jeszcze kilka minut. Wstaw do lodówki na całą noc, a następnego dnia ponownie zagotuj i przełóż do słoików. Przechowuj w lodówce.
