ßßß
Składniki:3 szkl. mąki pszennej1 kostka margaryny2 łyżeczki proszku do pieczenia5 jajek1 szkl. cukrumaliny osączone z nalewkiSposób przygotowania:Mąkę posiekaj z tłuszczem, proszkiem do pieczenia, 1/2 szkl. cukru i żółtkami. Zagnieć kruche ciasto. Podziel je na 2 części. Jedną częścią wylep blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw ją do lodówki, drugą zawiń w folię spożywczą i włóż do zamrażarki. Pozostaw na 30 minut. Z pozostałych białek ubij pianę, pod koniec ubijania dodaj 1/2 szkl. cukru.Na ciasto wyłóż osączone z nalewki maliny. Przykryj piana z białek, a na nią pokrusz lekko zmrożone ciasto. Wstaw do nagrzanego do 170 st. piekarnika na 60 minut.