Czasem z braku bardziej oryginalnego pomysłu sięgam po klasyczne zestawienia smaków. Czekolada, śmietana i wiśnie. Czy może być coś lepszego? Połączenie, które nigdy nie zawiodło. Połączenie, które zawsze fantastycznie smakuje.Składniki:kakaowybiszkopt (według przepisu - zamiast 1 łyżki mąki, dodaj 1 łyżkę kakao)1000 ml śmietany kremówki2 łyżki żelatyny instant50 ml gorącej wody80 g gorzkiej czekolady2 łyżki miodu50 ml alkoholu (u mnie wódka)50 ml wody przegotowanej wystudzonej500 ml słoik wiśni w cukrzedo dekoracji: ciemne kakaoSposób przygotowania:Upieczony i wystudzony biszkopt przetnij na dwa blaty. Skrop je przygotowaną z wystudzonej wody, alkoholu i miodu mieszaniną.Śmietanę ubij na puszystą masę, dodaj rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę i zmiksuj. Dodaj posiekaną gorzką czekoladę i wymieszaj.Na skropiony blat wyłóż osączone z soku wiśnie, wyłóż na nie 2/3 bitej śmietany. Przykryj drugim blatem biszkoptowym. Skrop. Posmaruj resztą bitej śmietany. Schłódź w lodówce przez co najmniej 4-5 godzin.Przed podaniem posyp przesianym kakao.