ßßß
Składniki:2 żółtka1 jajko0,5 szkl. drobnego cukru1 szkl. kremówki300 g zmiksowanych truskawekSposób przygotowania:Keksówkę (najlepiej silikonową) wyłóż folią spożywczą.Do miski wbij jajko, dodaj żółtka i cukier. Ubijaj na garnku z lekko gotującą się wodą, aż masa będzie puszysta i jasna (w zależności od miksera trwa to od 5-7 minut). Następnie zdejmij miskę z garnka i ubijaj, aż masa ostygnie.Ubij kremówkę.Wymieszaj delikatnie śmietanę, masę jajeczną i truskawki. Przelej do przygotowanej wcześniej keksówki. Wstaw do zamrażalnika na min. 4-6 godzin. Jeśli chcesz przechowywać semifreddo dłużej, nie zapomnij owinąć go całego w folię po zamrożeniu.