ßßß
Składniki:4 jaja gotowane na twardo
2 spore pieczarki1 łyżeczka drobno siekanej czerwonej cebuli1 łyżka siekanego szczypioru2 łyżki tartego sera żółtegoPrzygotowanie:Ugotowane jaja kroimy w drobniutką kostkę. Pieczarki kroimy w plastry i przysmażamy na maśle. Doprawiamy dość intensywnie solą i pieprzem oraz zakrapiamy cytryną (lub sokiem z kiszonych ogórków (by pieczarki pozostały jasne). Ostygnięte pieczarki kroimy drobniutko. Dodajemy posiekaną cebulkę, szczypior i starty ser. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy majonez do uzyskania odpowiedniej konsystencji.Pasta gotowa. Pieprzu nie należy szczędzić, tak by pasta była wyrazista.Według mnie pieczarka z jajem świetnie się komponują tylko jako łagodne smaki wymagają solidnego doprawienia. Sprawdźcie czy to Wasze klimaty ;).