Wykonanie
Dziś kolejne z cyklu domowych zawijasów w panierce. Miały być po Mężowsku - tak jak chińczyk lecz ból zęba uniemożliwił Ślubnemu sprawne funkcjonowanie w kuchni ;) Na szczęście było to niedzielne popołudnie, więc mogłam wkroczyć do akcji i uratować ideę panierowanych roladek. Niech nikt nie
mówi, że nie zawinę roladek czy tam że się nie da ;)
Składniki:
1
pierś z kurczaka4-5
suszonych pomidorów1 kilka
mozzarellisól,
pieprzzioła prowansalskie1 duże
jajobułka tarta do odtoczeniaPrzygotowanie:
Mięso rozbijamy na cienkie kotlety.
Mozzarellę i
pomidora kroimy w kostkę, oprószamy
ziołami prowansalskimi. Rozkładamy na kotletach i zawijamy ścisło w roladki. Obtaczamy w
jajku i
bułce - jeśli chcemy chrupiącą skórkę - to dwukrotnie. Smażymy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Aromatyczne, soczyste, chrupiąco - mięciutkie, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu. Słowem - idealny obiad na weekend