Wykonanie
Pomarańczowy krem angielski (podobny w konsystencji i w smaku do budyniu) do naleśników, tart,
biszkoptów. Zapraszam do wypróbowania przepisu.Składniki:sok z dwóch
pomarańczyskórka z dwóch
pomarańczy2
żółtka2
jajka200 g
cukru brązowego1 łyżka
mąki ziemniaczanej1 łyżka
masła1 łyżeczka
cukru waniliowegoPrzygotowanie:Wszystkie składniki poza
masłem umieszczamy w garnuszku i zagotowujemy. ciągle mieszając, przez jakieś 3 minuty aż krem zgęstnieje (jeśli będą grudki miksujemy blenderem) następnie dodajemy
masło i gotujemy jeszcze 2 minuty, gorące p rzekładamy do słoiczka i zakręcamy (wyjdzie nam jeden średni słoik), przechowujemy w lodówce do tygodnia. Można też odawać z
lodami np. waniliowymi. Smacznego