Wykonanie

Uwielbiam
jagnięcinę, ale niestety bardzo ciężko ją dostać i jest bardzo
droga.Składniki:450 g
jagnięcinyczosnekmasłosól różowa3 /4 szklanki
mąki pszennejjajko250 g
twarogu półtłustego
mąka do podsypywania
sólPrzygotowanie:Zaczynamy od pierogów :
Mąkę wysypujemy na stolnicę/blat kuchenny, dodajemy
twaróg i mieszamy lekko nożem lub jak kto woli ręcznie, dodajemy szczyptę
soli zagniatamy na gładkie ciasto, następnie dzielimy na plastry rolujemy, tniemy na kawałki 2-2,5 cm każdy, obtaczamy w
mące i formujemy małe ala kopytka. Gotujemy
wodę (solimy!) i wrzucamy nasze pierogi.
Mięso : R ozgrzewamy, patelnię, roztapiamy
masło i smażymy
jagnięcinę po 6 minut na stronę (ja
solę pod koniec smażenia) , ściągamy z patelni i zostawiamy na chwilę aby sobie ,,odsapnęła''. Mój czas smażenia jest dość krótki i
mięso jest lekko krwiste jeżeli lubicie bardziej wysmażone dodajcie parę minut :-) Zestaw ten super smakuje z angielskim sosem
miętowym (jeśli macie do niego dostęp to próbujcie, można go kupić na mniam mniam sklep). Smacznego.