Wykonanie
Ok, skoro o pierogach
mowa, mała wersja cudnie delikatnych pierożków - tym razem ze słodkim
twarożkiem. Tak, od wczoraj nadużywam słowa "cudnie" :))Składniki: (na duuużo malutkich pierożków)500g
mąki pszennej1 płaska łyżka miękkiego
masła250g chudego
twarogu1
jajkociepła
wodasłodzik w proszku*
sól*ja używam Sussina Gold, ale możecie zastąpić go każdym innym
cukremDo dzieła :Ciasto przygotowujemy jak w tym przepisie,
twarożek rozdrabniamy widelcem, dodajemy do niego 2 płaskie łyżeczki słodziku i dokładnie mieszamy. Kółeczka wycinamy małym słoiczkiem lub literatką - muszą być mniejsza niż średnica przeciętnej szklanki :) Gotujemy tak samo jak w przepisie na Pierogi z
jagodami . Ja podaję je z domowym
sokiem z
malin! Pycha! :)