ßßß Cookit - przepis na Schab dojrzewający.... etap III

Schab dojrzewający.... etap III

nazwa

Wykonanie

Własnie rozpoczęłam etap III czyli schab będzie leżał sobie w przyprawach przez kolejne 36 godzin.
Składniki:
1 łyżka suszonego majeranki
1 łyżka suszonego tymianku
1 łyżka pieprzu (świeżo mielonego)
1 łyżeczka ziarenek kolendry
1 główka czosnku
1 łyżeczka czosnku granulowanego (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Mięso wyciągamy z naczynia, obmywamy z soli, przy okazji myjemy również naczynie, szykujemy zioła (po łyżce: suszonego majeranku, tymianku, pieprzu i ziarenek kolendry) i czosnek (1 główka oraz łyżka czosnku granulowanego) obtaczamy nimi mięso, ponownie wkładamy do naczynia i na kolejne 36 godzin do lodówki.
Źródło:http://www.wariatkawkuchni.pl/2014/12/schab-dojrzewajacy-etap-iii-przed.html