ßßß Cookit - przepis na Schab dojrzewający... etap I

Schab dojrzewający... etap I

nazwa

Wykonanie

Świąteczne przygotowania ruszają już pewnie w większości domów, ja dzisiaj zaczęłam szykowanie schabu dojrzewającego robię go z wołowiny, a wy możecie przygotować z czego sobie życzycie. Przepis od znajomego B.R dziękuję.
Składniki:
1 kg schabu wołowego
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki soli
1/2 łyżki soli peklowej
1 łyżki suszonego majeranku
1 łyżka suszonego tymianku
1 główka czosnku
1 łyżka pieprzu i kolendry
1 pończocha lub gaza
Przygotowanie:
Mięso myjemy i starannie osuszamy ręcznikiem papierowym, obtaczamy w cukrze. Następnie przekładamy do metalowej foremki i wkładamy do lodówki na 36 godzin, z mięsa wypłynie sporo płynu, który wylewamy.
Źródło:http://www.wariatkawkuchni.pl/2014/12/schab-dojrzewajacy-etap-i.html