Makaron z kapustką, kiełbasą i boczkiem.Czyli pyszne łazanki robione na smalcu ;-) Jak lubicie to polecam ten przepis.Składniki: (3 porcje):200 g makaronu łazanki0,5 kg kapusty kiszonej30-40 g boczku surowego1,5 kiełbasy podwędzanejdużo smalcu (lub innego tłuszczu)kawałek cebulkiPrzygotowanie:Kapustę gotujemy w wodzie około 45-60 minut (aż będzie miękka u mnie gotowała się długo), dodajemy trochę smalcu. Boczek, kiełbasę i cebulę kroimy na małe kawałki, obsmażamy, w trakcie gotowania kapusty gotujemy makaron na łazanki według instrukcji na opakowaniu Następnie kapustę i makaron przekładamy na patelnię i chwilę podgrzewamy razem z kiełbasą, boczkiem i cebulą. Przepis jest bardzo prosty a łazanki pyszne. Smacznego.