Wykonanie

Kolejny pomysł na muffiny tym razem z
budyniem i moim własnym domowej roboty
dżemem malinowym. Pyszne :-)Składniki:2 szklanki
mąki pszennej2 łyżeczki
proszku do pieczenia3/4 szklanki
cukru trzcinowego (ja dałam mniej ok 1/2 szklanki)1 szklanka
mleka1
jajkowiórki kokosowebudyń waniliowy100 g
masła rozpuszczonego i przestudzonegoPrzygotowanie:Zaczynamy od przygotowania budyniu, według instrukcji na opakowaniu (zmniejszyłam ilość
cukru dałam 2 łyżeczki zamiast 2 łyżek),
mąkę mieszamy z
proszkiem do pieczenia, dodajemy
cukier, wiórki,
masło,
jajko,
mleko i mieszamy, szykujemy papilotki nakładamy ciasto, następnie
budyń i znowu ciasto, do 3/4 wysokości papilotek (muffinów wyszło 16 szt), pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180 st., studzimy i podajemy np. z
dżemem malinowym lub z
bitą śmietaną.