ßßß Cookit - przepis na Tatar z łososia

Tatar z łososia

nazwa

Wykonanie

Choć naturą tataru jest podanie go z żółtkiem, cebulą oraz ogórkiem to tatar z łososia w moim pomyśle idealnie sprawdzi się jako przystawka na przyjęciu urodzinowym czy zbliżającym się sylwestrowym.
Składniki :
40 dag filetu z łososia
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy Dijon
łyżka siekanego koperku
sól, pieprz
2-3 łyżki wody
1 duży ogórek zielony
Przygotowanie :
Filet z łososia rozdrobniłem trochę nożem a następnie zmieliłem używając robota. Do zmielonego mięsa dodaję majonez, musztardę i wodę, mieszam i doprawiam solą i pieprzem.
Dużego ogórka przecinam na pół i obieraczką do warzyw ścinam go cienkie paski (bez części pestkowej). Paski ogórka zwijam w rożki i faszeruję je tatarem.
Ps. : Woda dodaje soczystości a majonez delikatności.
Źródło:http://mechanikwkuchni.blogspot.com/2014/11/tatar-z-ososia.html