ßßß
Cookit - przepis na Polędwica wołowa w sosie miodowo-musztardowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Polędwica wołowa w sosie miodowo-musztardowym
Składniki
Polędwica wołowa
Musztarda
Miód
Śmietana 18%
Majeranek
Tymianek
Sól
Pieprz
Olej
Wykonanie
Bardzo lubię krwiste
mięso
, a w szczególności
polędwicę
. Dziś
polędwica
w sosie przygotowanym z
musztardy
i
miodu
. Moja
polędwica
jest krwista, ale jeśli ktoś lubi bardziej wysmażoną, musi ją dłużej dusić w sosie.Składniki:
polędwica wołowa
4 łyżki
musztardy
4 łyżki
miodu
120 ml
śmietany 18%
majeranek
tymianek
sól
pieprz
1 łyżka
oleju
Wykonanie:
Polędwicę
umyć i osuszyć a następnie natrzeć
majerankiem
,
tymiankiem
i
pieprzem
.Przygotować marynatę mieszając ze sobą
miód
i
musztardę
.
Polędwicę
dokładnie posmarować
miodem
i
musztardą
, dodać resztę marynaty, przykryć folią spożywczą i wstawić na co najmniej godzinę do lodówki.Patelnię z
olejem
mocno nagrzać a następnie chwilę obsmażyć
polędwicę
z każdej strony. Dodać resztę marynaty, doprawić
solą
i wymieszać.
Mięso
przykryć pokrywką i dusić przez 5 minut (powinno wyjść krwiste).
Mięso
wyciągnąć i zostawić na talerzu by odpoczęło.Do sosu dodać
śmietanę
, wymieszać i w razie potrzeby doprawić
solą
,
pieprzem
lub dodać trochę
musztardy
.
Mięso
pokroić w grube plastry i polać sosem.
Źródło:
http://mama-gotuje.blogspot.com/2015/05/poledwica-woowa-w-sosie-miodowo.html
Przepisy powiązane
Pasta z oleju kokosowego i miodu
Pasta z oleju kokosowego i miodu
Pasta z oleju kokosowego i miodu
Pasta z oleju kokosowego i miodu
Pasta z oleju kokosowego i miodu
Składniki powiązane (0)