Wykonanie
Ciekawym daniem na obiad jest faszerowana pieczona
papryka. Przygotowanie jej nie zajmuje bardzo dużo czasu i można to zrobić dużo wcześniej przed pieczeniem.Składniki:4 - 6 dużych
papryk2
cebule500 g
mięsa mielonegopodsmażone świeże lub mrożone
grzyby3
pomidory1 szklanka
ryżusólpieprzoreganobazyliaWykonanie:
Ryż ugotować w osolonej wodzie.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na
oliwie. Dodać
mielone mięso i smażyć, aż całe
mięso zmieni kolor. Dalej smażąc dodać
grzyby.
Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, usunąć twarde części i pokroić w kostkę.
Pomidory i
przyprawy dodać do
mięsa, smażyć aż odparuje nadmiar płynu.
Paprykę umyć, uciąć wierzch i usunąć gniazda nasienne.Do
papryki włożyć farsz, przykryć odkrojoną częścią
papryki i ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce.Piec w temperaturze 180 o C przez około godzinę, do momentu aż
papryka zmięknie.