Wykonanie
Kolejne słoiczki do piwniczki na zimę. Z tego musu bardzo często korzystam jako dodatek do ciasta:) Można też oczywiście wyjadać łyżką prosto ze słoika;)))Z podanych składników wychodzi nie wiele. Polecam zrobić od razu więcej.Mus ten jeżeli nie pasteryzujemy i robimy na tzw. świeżo do placka, to przechowujemy w lodówce w słoiku do 4 tygodni.Składniki;2
gruszki,2
jabłka,250 g
cukru żelującego,esencja migdałowa,2 łyżki
sezamuPo
przyprawy zapraszam do SKWORCU .Po śliczne naklejki zapraszam do sklepu HanuśZZWykonanie;
Sezam uprażymy.
Jabłka i
gruszki obieramy kroimy i pozbawiamy gniazd nasiennych. Mieszamy
owoce z
cukrem żelującym, skrapiamy z
olejkiem, Teraz jeżeli lubicie możecie zmiksować wszystko. Ja zostawiłam sobie trochę kawałków
owoców , bo tak lubię;) Wstawiamy na gaz i po zagotowaniu gotujemy około 3 minuty.Dodajemy
sezam. Jeżeli nie pasteryzujemy zimny przekładamy do słoików. Jeżeli pasteryzujemy gorący i pasteryzujemy 15 minut.