Wykonanie
Nacieszmy się
rabarbarem jeszcze chwilę...Składniki;35 dkg
rabarbaru,1 płat mrożonego
ciasta francuskiego,20 dkg migdałow,4 łyżki
cukru,łyżeczka mielonego
kardamonu,5 dkg
płatków migdałowych,2,5 łyżki
masłaPrzyprawy dostępne na stronie SKWORCUWykonanie;Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Ciasto rozkładamy na blaszcze. Tworzymy lekki rant z ciasta. Na tak przygotowane ciasto ścieramy
migdały.
Rabarbar myjemy, obieramy, kroimy na kostkę i mieszamy z
cukrem i
kardamonem. Przekładamy na starte
migdały.
Płatki migdałowe wkładamy na roztopione
masło, mieszamy i przekładamy na
rabarbar. Pieczemy 20-25 minut. Po kuchni rozchodzi się boski zapach
kardamonu...

wg. "Moje gotowanie"