ßßß Cookit - przepis na Francuski placek z migdałami i rabarbarem

Francuski placek z migdałami i rabarbarem

nazwa

Wykonanie

Nacieszmy się rabarbarem jeszcze chwilę...
Składniki;
35 dkg rabarbaru,
1 płat mrożonego ciasta francuskiego,
20 dkg migdałow,
4 łyżki cukru,
łyżeczka mielonego kardamonu,
5 dkg płatków migdałowych,
2,5 łyżki masła
Przyprawy dostępne na stronie SKWORCU
Wykonanie;
Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Ciasto rozkładamy na blaszcze. Tworzymy lekki rant z ciasta. Na tak przygotowane ciasto ścieramy migdały. Rabarbar myjemy, obieramy, kroimy na kostkę i mieszamy z cukrem i kardamonem. Przekładamy na starte migdały.Płatki migdałowe wkładamy na roztopione masło, mieszamy i przekładamy na rabarbar. Pieczemy 20-25 minut. Po kuchni rozchodzi się boski zapach kardamonu...
wg. "Moje gotowanie"
Źródło:http://aniolywkuchni.blogspot.com/2014/06/francuski-placek-z-migdaami-i-rabarbarem.html