Wykonanie
Łom
czekoladowy to
słodycz, którą dobrze znacie. Niezwykle słodki, mocno
kakaowy, nabity
bakaliami. Łom dla nas to smak minionych chwil...Były Wasze przepisy , a dzisiaj nasz popisowy łom
czekoladowy ;)Składniki;3 opakowania
herbatników,1/2
margaryny i 1/2
masła / lub cała margaryna/3/4 szklanki
cukru,mniej niż 1/2 szklanki
wody,2 łyżki
kakao,3/4 szklanki
mleka w proszku / my dajemy trochę więcej, zależy jaka będzie konsystencja/,
bakalie wg uznania, / u nas bez/
alkohol,Wykonanie;Rozpuścić na gazie tłuszcz z
wodą,
cukrem i
kakao. Zdjąć z gazu i dodać
mleko w proszku. Wymieszać i dodać pokruszone
herbatniki oraz
bakalie i
alkohol. Dokładnie wymieszać. Jeżeli konsystencja jest nie za gęsta dodać
mleka w proszku. Wlać do formy i zostawić na noc w lodówce.