Wykonanie
Zimno, szaro, mokro...Na rozgrzewkę proponuję malinówkę. Typowo babski
likier A ja dzisiaj wracam tak wcześnie z pracy bo aż o 20;))) więc
będę coś tworzyć...no i mam już półeczkę na balkonie i
będę przenosić, przenosić i robić miejsce na
przetwory :)))Dobrego dnia...Składniki:1 kg
malin,0.5 kg
cukru,1 litr
wódki.Zasypujemy
owoce cukrem i zalewamy
wódką. Zakręcamy
słój i zostawiamy w chłodnym miejscu na miesiąc. Od czasu do czasu potrząsamy słojem. Po miesiącu przelewamy przez gazę - filtrujemy znaczy się:) Ja robię to aż trzy
razy:)
Potem napełniam butelki o odstawiam je na 3 tygodnie. Po tym czasie jeszcze raz filtruje, i malinówka gotowa:)/Przepis pochodzi z zeszytu Mojej Mamy/