ßßß
 
            
         Szarlotka na śniadanie? A kto zabroni? Chyba tylko wizja nagłego przybrania na wadze. Ale już taka owsianka zapiekana z jabłkami to pomysł całkiem przyjemny i pyszny i zdrowy do tego. I od razu chce się wstać!Składniki na 2 porcje:-1 szklanka płatków owsianych-2 łyżki otrębów pszennych-2 szklanki mleka-2 jabłka starte na tarce o dużych oczkach-1/2 łyżeczki cynamonu-1 łyżka miodu-1 łyżka rodzynek-1 łyżka migdałówPłatki mieszamy z otrębami, zalewamy mlekiem i zagotowujemy. Odstawiamy do całkowitego wchłonięcia mleka.Migdały siekamy dość grubo i prażymy na suchej patelni.Jabłka starte na tarce o grubych oczkach mieszamy z miodem, cynamonem i rodzynkami. Połowę napęczniałych płatków przekładamy do naczyń żaroodpornych, następnie wykładamy jabłka i przykrywamy je pozostałymi jabłkami. Posypujemy prażonymi migdałami. Pieczemy około 20-25min w temperaturze 180 stopni.*Całość można przygotować dzień wcześniej i tylko rano upiec - mała oszczędność czasu.
Szarlotka na śniadanie? A kto zabroni? Chyba tylko wizja nagłego przybrania na wadze. Ale już taka owsianka zapiekana z jabłkami to pomysł całkiem przyjemny i pyszny i zdrowy do tego. I od razu chce się wstać!Składniki na 2 porcje:-1 szklanka płatków owsianych-2 łyżki otrębów pszennych-2 szklanki mleka-2 jabłka starte na tarce o dużych oczkach-1/2 łyżeczki cynamonu-1 łyżka miodu-1 łyżka rodzynek-1 łyżka migdałówPłatki mieszamy z otrębami, zalewamy mlekiem i zagotowujemy. Odstawiamy do całkowitego wchłonięcia mleka.Migdały siekamy dość grubo i prażymy na suchej patelni.Jabłka starte na tarce o grubych oczkach mieszamy z miodem, cynamonem i rodzynkami. Połowę napęczniałych płatków przekładamy do naczyń żaroodpornych, następnie wykładamy jabłka i przykrywamy je pozostałymi jabłkami. Posypujemy prażonymi migdałami. Pieczemy około 20-25min w temperaturze 180 stopni.*Całość można przygotować dzień wcześniej i tylko rano upiec - mała oszczędność czasu. Smacznego!
Smacznego!