No dobra, to bardziej deser inspirowany tiramisu. Tak na powitanie wakacji. W końcu więcej czasu na wszystko. Szczególnie na gotowanie, pieczenie i... jedzenie. Targ już wypełniony pysznościami. Chwilo trwaj!Składniki na 4 porcje:-2 szklanki jagód-4 łyżeczki cukru-3 łyżeczki cukru pudru-250ml śmietany 30 lub 36%-250ml serka mascarpone-4 łyżki likieru cytrynowego (lub, w wersji bezalkoholowej, soku z cytryny)-ok. 10-12 podłużnych biszkoptówOdkładamy do miseczki 3 łyżki jagód i zasypujemy 4 łyżeczkami cukru. Odstawiamy na kilka godzin. Po tym czasie wyciskamy sok (najlepiej przez sitko) i mieszamy go z likierem lub sokiem z cytryny. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder oraz serekmascarpone.Biszkopty łamiemy na mniejsze kawałki i nasączamy jagodowym ponczem. Układamy na dnie pucharków. Na biszkopty wykładamy masę serowo-śmietanową oraz jagody. Powtarzamy czynność, układając ponownie wszystkie trzy warstwy. Przed podaniem chłodzimy w lodówce przez kilka godzin.Smacznego!