ßßß
ciasto (ok. 10 sztuk):150 g mąki100 g masła20 g kakao50 g cukru pudru1 żółtkoSkładniki umieścić w misce, szybko zagnieść, owinąć w folię i schłodzić w zamrażarce przez 30-40 minut. Ciasto rozwałkować na stolnicy i przy użyciu szerokiej szklanki wykrawać kółka. Foremki do kruchych babeczek wykładać ciastem lekko dociskając. Ciastka piec 10-15 minut w 200ºC. Upieczone babeczki wyjąć z piekarnika i odstawić do wystudzenia.krem:100 g mascarpone1 łyżeczka cukru pudru100 g masła orzechowego (najlepiej domowego)posiekane orzeszki ziemne (do dekoracji)Mascarpone utrzeć z masłem orzechowym i cukrem pudrem na gładki, jednolity krem. Całość wstawić do zamrażarki na 15-20 minut. Schłodzony krem przełożyć do rękawa cukierniczego z dowolną końcówką (ja użyłem Wilton 1M) i wyciskać na kruche spodu. Babeczki udekorować siekanymi orzechami.Smacznego! :)
