Wykonanie
Dzisiaj mam dla Was jedną z moich ulubionych przekąsek, czyli
twarogowe kuleczki. Są doskonałe jako samodzielna zakąska, ale można je także zaserwować jako dodatek do kanapek. Kolorowe kuleczki bardzo ładnie prezentują się na
stole podczas rozmaitych okazji. To od Was zależy, jakich dodatków użyjecie do ich obtoczenia. Osobiście najbardziej lubię te z
sezamem, natomiast mój Połówek preferuje z
czarnuszką. Doskonale nadadzą się tu także suszone
płatki chilli lub świeżo zmielony
pieprz.

Składniki:400 g chudego
twarogu2-3 łyżki stołowe
jogurtu greckiegosól,
pieprzdo obtoczenia:
słodka paprykaposiekany
szczypiorekprażony
sezamczarnuszkaPrzygotowanie:
Twaróg wraz
jogurtem dokładnie rozgniatamy widelcem. Doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem. Masę
twarogową dzielimy na cztery części. Z każdej z nich formujemy kulki wielkości
orzecha włoskiego i obtaczamy w przygotowanych wcześniej dodatkach. Ja wybrałam:
słodką paprykę,
szczypiorek,
sezam oraz
czarnuszkę. Gotowe kulki przechowujemy przed podaniem w lodówce. Podajemy wyłożone na półmisku jako samodzielną przekąskę. Dla ułatwienia w każdą kulkę można wbić wykałaczkę.Smacznego!