ßßß
Składniki:6 łyżek stołowych płatków owsianych300 ml mleka + o drobina do rozpuszczenia budyniu1 i ½ łyżki stołowej brązowego cukru2 łyżki stołowe puree z dyni2 łyżeczki budyniu waniliowego½ łyżeczki cynamonukilka plasterków jabłkadodatkowo:1 słoiczek po maśle orzechowym (nieumyty)Przygotowanie:Mleko podgrzewamy z płatkami owsianymi i gotujemy do zgęstnienia. Budyń rozpuszczamy w kilku łyżkach mleka. Do płatków owsianych dodajemy cukier, cynamon oraz puree z dyni. Dokładnie mieszamy. Kiedy całość się zagotuje, dodajemy budyń i ponownie mieszamy. Grzejemy jeszcze przez chwilę, aby wszystkie składniki się połączyły. Owsiankę przekładamy do słoiczka po maśle orzechowym. Odstawiamy na noc do lodówki. Podajemy z plasterkami jabłka.Smacznego!