ßßß Cookit - przepis na Pomidory nadziewane mięsem

Pomidory nadziewane mięsem

nazwa

Wykonanie

Składniki:
mięso wieprzowe mielone 30 dag
bułka czerstwa 3 dag
masło 2 łyżki
cebula 2 dag
sól, pieprz
pomidory 10
śmietana gęsta 20 dag
koperek
Wykonanie:
Bułkę namoczyć, odcisnąć. Cebulkę pokroić i zrumienić na maśle. Do mięsa dodać bułkę, cebulkę, sól, pieprz i wyrobić na jednolitą masę. Pomidory, jednakowej wielkości, opłukać, nadciąć wierzchy tak, aby nadcięty kawałek trzymał się pomidora. Łyżeczką wydrążyć nasiona.
Pomidory nadziać mięsem, przykryć nadciętym wieczkiem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Do śmietany dodać sól do smaku i posiekany koperek. Każdy pomidor polać sosem i skropić masłem.
Zapiec w bardzo gorącym piekarniku przez ok. 30 minut.
Źródło:http://gorzko-gorzki.blogspot.com/2014/08/pomidory-nadziewane-miesem.html