ßßß
Cookit - przepis na Ogony wieprzowe duszone z grzybami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ogony wieprzowe duszone z grzybami
Składniki
Ogon wieprzowy
Przyprawa do mięs
Olej
Grzyby
Czosnek askaloński
Sól
Pieprz
Liść laurowy
Ziele angielskie
Kostka rosołowa
Wino białe wytrawne
Wykonanie
Składniki:
ogony wieprzowe
2
przyprawa do mięs
olej
do smażenia
grzyby
leśne ok. 30 dag
szalotki
4
sól
,
pieprz
liść laurowy
,
ziele angielskie
,
pieprz
kostka rosołowa
wołowa 1
wino białe wytrawne
1/2 szklankiWykonanie:
Ogony umyć, poporcjować. Obsypać
przyprawą
, odstawić.
Grzyby
oczyścić, pokroić i obgotować w niewielkiej ilości
wody
.
Ogony obsmażyć na
oleju
.
Przełożyć do
grzybów
. Dodać
przyprawy
, obłożyć
szalotkami
. Wrzucić
kostkę rosołową
.
Podlać ½ szklanki
wody
, wlać
wino
i dusić do miękkości na wolnym ogniu.
Doprawić do smaku.Podawać ze świeżym
pieczywem
.
Źródło:
http://gorzko-gorzki.blogspot.com/2014/07/ogony-wieprzowe-duszone-z-grzybami.html
Przepisy powiązane
Chrupiące żeberka
Borowiki w solance
PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI
Pieczona karkówka
Kapusta z grzybami II
Składniki powiązane (0)