ßßß Cookit - przepis na Ogony wieprzowe duszone z grzybami

Ogony wieprzowe duszone z grzybami

nazwa

Wykonanie

Składniki:
ogony wieprzowe 2
przyprawa do mięs
olej do smażenia
grzyby leśne ok. 30 dag
szalotki 4
sól, pieprz
liść laurowy, ziele angielskie, pieprz
kostka rosołowa wołowa 1
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
Wykonanie:
Ogony umyć, poporcjować. Obsypać przyprawą, odstawić. Grzyby oczyścić, pokroić i obgotować w niewielkiej ilości wody.
Ogony obsmażyć na oleju.
Przełożyć do grzybów. Dodać przyprawy, obłożyć szalotkami. Wrzucić kostkę rosołową.
Podlać ½ szklanki wody, wlać wino i dusić do miękkości na wolnym ogniu.
Doprawić do smaku.
Podawać ze świeżym pieczywem.
Źródło:http://gorzko-gorzki.blogspot.com/2014/07/ogony-wieprzowe-duszone-z-grzybami.html