ßßß Cookit - przepis na Bitki z karkówki z czubrycą i sezamem

Bitki z karkówki z czubrycą i sezamem

nazwa

Wykonanie

Składniki:
kotlety z karkówki wieprzowej (o grubości ok. 1 cm) 2
czubryca czerwona 1 łyżka
sezam (może być prażony) 1 łyżka
jajo 1
bułka tarta
oliwa do smażenia
Wykonanie:
Umyte, osuszone kotlety rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Posypujemy czubrycą czerwoną, a następnie ziarnem sezamowym (które wcześniej możemy uprażyć na suchej patelni). Tak przygotowane kotlety panierujemy w rozbitym jajku i kolejnie w tartej bułce. Tłuszcz rozgrzewamy na patelni, układamy panierowane bitki i smażymy do miękkości, z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Źródło:http://gorzko-gorzki.blogspot.com/2013/11/bitki-z-karkowki-z-czubryca-i-sezamem.html