Wykonanie
Robię na 2 sposoby tzw. ekspresowy i właściwy. Używam go bardzo często jako dodatek do wielu potraw.

EKSPRESOWY:0,5 l rosołu lub
bulionu z kostki4 łyżeczki
koncentratu pomidorowegopieprz,
papryka ostra do smaku1 łyżka
skrobi kukurydzianejDo gotującego się
bulionu dodaję koncentrat i
przyprawy.
Skrobię kukurydzianą mieszam z 2 łyżkami zimnej
wody, dodaję do sosu. Doprowadzam do wrzenia i podaję.

WŁAŚCIWY:0,5 l rosołu bądź
wywaru mięsno-warzywnego1 średnia
cebula1 ząbek
czosnku4 łyżeczki
koncentratu pomidorowegosól,
pieprz,
papryka ostra do smaku1 łyżka
masła1 łyżka
skrobi kukurydzianejCebulę obieram, kroję w drobną kostkę.
Czosnek obieram, miażdżę i drobno kroję. Na masełku przesmażam
cebulę i dodaję
czosnek. Wystarczy, że
cebula będzie szklista, taką dodaję do gotującego się
wywaru wraz z koncentratem i
przyprawami. Wszystko razem gotuję około 5 minut i dodaję
skrobię rozmieszaną w 2 łyżkach zimnej
wody. Doprowadzam do wrzenia i podaję z daniem głównym.Zachęcam do spróbowania.