Wykonanie
Czasem a nawet często mamy ochotę na coś innego niż tylko kanapka, lub pozostaję nam
chleb "wczorajszy" wtedy robię różne sandwicze niby oczywiste, niby proste a jaki smak chrupiący chlebek i ten środek uwielbiam
szpinak,
pomidory, różne
sery. Tym razem wykorzystałam
mozzarelle. Nie zależy mi, aby w tej kanapce
ser się rozpuścił w tym zestawie dla nie ważny jest chrupiący chlebek.Zwykła kanapka ale czy na pewno..... niech każdy sam oceni. :))
SKŁADNIKI : (porcja na 2 sandwiche)4 kromki
chleba (używam kwadratowych )2
pomidory (lub kilka koktajlowych )1 kule
mozzarelliszpinak garść
sól,
pieprz do smaku
oliwa lub
masło do posmarowania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :-
pomidorki,
szpinak myjemy osuszamy- nagrzewamy nasz opiekacz- kawałki
chleba smarujemy
oliwą lub
masłem- na to układamy plastry
mozzarelli,
potem listki
szpinaku, plastry
pomidorów ponownie cienkie plastry
mozzarelli i ponownie listki
szpinaku- górny kawałek
chleba smarujemy również z góry, będzie bardziej chrupiący.- zapiekamy ja bardzo mocno nie ściskam tego nie chcę uzyskać roztopionego
sera ciepłych
pomidorów, zależy mi na chrupiącym
chlebku- po upieczeniu posypuje odrobiną
soli i świeżo zmielonym
pieprzem. Zajadam przy kubku gorącej
kawy :)Bo kiedy mam ochotę na coś więcej niż tylko kanapka powstaję wtedy sandwich :))
Smacznego