Wykonanie
            Zastanawiam się co zrobię tym razem na niedzielny obiad, przejrzałam moje zapasy i w ręce wpadła mi puszka 
mleka kokosowego.....pomysł już się narodził. Uwielbiam 
kukurydzę a zwłaszcza pod postacią zupy krem. 
Jadłam często na bazie samej 
kukurydzy , tym razem postawiłam rozszerzyć składniki. Mamy zimę więc pomyślałam, aby dodać coś rozgrzewającego połączyłam 
imbir, 
czosnek i 
paprykę ostrą. Zupa wyszła wyśmienita słodka a zarazem rozgrzewająca.

SKŁADNIKI : porcja na ok 4- 5 osób- 
kukurydza 2 puszki- 
mleczko kokosowe 1szt (400ml)- 
bulion warzywny ( polecam domowy klik) 1 litr- 
masło 2 łyżki (najlepiej sklarować)- 1 łyżka świeżo startego 
imbiru- 2 ząbki 
czosnku, drobno starte- 1 pełna łyżeczka 
kurkumy w proszku- 1/2 łyżeczki 
ostrej papryki w proszku (lub do smaku)- 
sól
SPOSÓB WYKONANIA:- 
kukurydzę odcedzić z 
wody- w garnku z grubym dnem rozgrzać 
masło, podsmażyć na nim drobno starty 
czosnek oraz 
imbir,- gdy 
przyprawy się zrumieniły wsypujemy 
kukurydzę i obsmażamy ją 1-2 minuty- dodajemy 
kurkumę oraz 
papryczkę ostrą, mieszamy po czym po chwili wlewamy nasz 
bulion warzywny, gotujemy ok 10-15 min- międzyczasie wlewamy 
mleczko kokosowe- gdy 
kukurydza będzie już miękka zdejmujemy z ognia i bardzo dobrze ją zmiksujemy- po zmiksowaniu przetrzemy ją jeszcze raz przez sitko, aby pozbyć się łusek od 
kukurydzy- w razie potrzeby doprawiamy jeszcze 
solą a jeżeli chcemy, aby była jeszcze 
bardziej pikantna dodajemy jeszcze papryczkigotoweJest szybka w wykonaniu a jakże cudowna w swoim smaku