Wykonanie
Szukałam ostatnio przepisu na frittatę na słodko i nie znalazłam więc stworzyłam swoją własną wersję. Wyszło pyszne i zdrowe śniadanko, a o tym, że proste i szybkie wspominać nawet nie
będę. Może nie wygląda jakoś specjalnie atrakcyjnie, ale ten smak na pewno zagości w moim
śniadaniowym menu :)


Składniki:2
jaja3 łyżki
sera twarogowego ( u mnie kremowy president)
banan2-3
suszone daktylerodzynki,1 łyżka wiórek
kokosowychszczypta
cynamonuopcjonalnie łyżeczka
mioduJajka roztrzepać, dodać
ser i
cynamon i dokładnie wymieszać. Wrzucić pokrojonego
banana,
daktyle i
rodzynki. Przełożyć do naczynia do zapiekania, wyrównać i posypać po wierzchu wiórkami kokosowymi. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 25 minut w 180 st. C