Wykonanie
            Płynne czwartkiOstatnio miałam w domu trochę zalegających warzyw i chciałam je jak najlepiej wykorzystać, aby się nie zmarnowały. Pomyślałam, że najłatwiej, najszybciej i najprościej będzie przyrządzić z nich zupę. W związku z tym, że na półce leżały 
ziemniaki i 
por, wybór był prosty - zupa 
porowo-ziemniaczana, a że miałam akurat 
koperek, postanowiłam go również dodać, aby wzbogacić smak zupy. Mówiąc szczerze o takim połączeniu i o zupie ziemniaczano-porowej słyszałam już wielokrotnie, ale jakoś nie byłam do niej przekonana, ponieważ nie przepadam za gotowanymi 
ziemniakami w zupie. Tu jednak miał być krem, 
pory natomiast bardzo lubię, wiec postanowiłam zaryzykować, dodatkowo smak miał również zmienić 
koperek. Smak tej zupy przeszedł moje najśmielsze oczekiwania - była po prostu rewelacyjna! Pyszna, delikatna, kremowa, bardzo sycąca. Gorąco polecam!


Składniki :2 duże grube 
pory4 średnie 
ziemniaki2-3 czubate łyżki 
koperku20ml 
śmietanysol, 
pieprzkilka plasterków 
wędzonego łososiałyżka 
masła
Przygotowanie :
Pora pokroić (tylko białą i jasnozieloną cześć) w cienkie plasterki i przesmażyć na 
maśle, gdy zmięknie dodać obrane i pokrojone w kostkę 
ziemniaki, zalać 
wodą i gotować do czasu aż 
ziemniaki będą miękkie. Wszystko dokładnie zmiksować, dodać 
śmietanę, 
koperek i doprawić do smaku 
solą i 
pieprzem. Podawać przybrane plasterkami 
wędzonego łososia.

Smacznego !