ßßß
Gotowy spód do ciasta0.5kg truskawek (może nieco mniej zależy od wielkości spodu)1 opakowanie galaretki truskawkowej (na pół litra wody)Możecie użyć innych, ulubionych, sesonowych owoców i dobrać do nich galaretkę o odpowiednim smaku.Pamiętajcie, aby do ciasta z galaretką NIE używać owoców kiwi i ananasów, ponieważ na nich galaretka nie tężeje !Przygotowanie:Przygotować galaretkę wg instrukcji na opakowaniu (można zalać nieco mniejszą ilością wody), dokałdnie wymieszać, odstawić do ostygnięcia.Owoce umyć i odstawić aby obeschły, truskawki przekroić w zdłuż na pół i ułożyć płaską częścią na cieście.Gdy galaretka ostygnie można ją wstawić do lodówki, aby szybciej gęstniała, należy jednak o niej pamiętać i mieszać od czasu do czasu i co najważniejsze - nie zapomnieć o niej;) Zalać ciasto galaretką, gdy będzie na wpół płynna. Wstawić do lodówki, aby galaretka całkowicie się ścięła, najlepiej na noc.
Smacznego!