Wykonanie

kilka płatów
wędzonego łososia (200g)opakowanie
serka Philadelphia Light (200g)3 - 4 małe ugotowane
buraki starte na grubej tarce lub pokrojone w cienkie słupki2-3 łyżeczki tartego
chrzanu3 łyżki
czystej wódkikawior (opcjonalnie)
pieprz,
koperekcytrynypieczywo tostowe i
masło (opcjonalnie)W miseczce dokładnie wymieszać Philadelphię,
chrzan i
wódkę (proporcje, szczególnie
chrzanu można zmieniać w zależności jak ostrą potrawę chcemy otrzymać).Plastry
łososia ułożyć na talerzu, delikatnie skropić
sokiem z cytryny. Nałożyć
buraczki, następnie
serek, przyozdobić
kawiorem (jeśli używamy), poprószyć świeżo mielonym
pieprzem i
koperkiem.
Łososia można także ułożyć na tostach, tworząc wykwintne, poręczne kanapeczki.
Pieczywo tostowe opiec, lekko posmarować
masłem, przekroić w poprzek, aby powstały trójkątne kanapeczki, ułożyć na nich
łososia i serwować.

Smacznego!