Wykonanie
Tym razem zamiast gotować asystowałam, ponieważ szefem kuchni był mój Mirek i coś czuję że jego przepisy również wkrótce się tu pojawią. Szybki przepis na pyszne placuszki ziemniaczane w dwóch wersjach, na słodko i z
sosem do spaghetti który został nam z obiadu :)(ps: przepis na sos już się pojawił przy gotowaniu spaghetti)SKŁADNIKI:-
ZIEMNIAKI (wedle uznania)-
CEBULA- 6 ZĄBKÓW
CZOSNKU- 2 ŁYŻKI
MĄKI ZIEMNIACZANEJ-
SÓL (morska KAMIS)-
PIEPRZ ZIOŁOWY KAMIS
Ziemniaki obieramy i trzemy w mikserze lub ręcznie, wrzucamy do miski i przyprawiamy, następnie mieszamy, dodajemy
mąkę i ponownie mieszamy, wlewamy na patelnie i smażymy do momentu aż się zarumienią, I gotowe, podajemy na słodko z
cukrem lub w naszym przypadku z
sosem do spaghetti który został nam z obiadu. Tak naprawdę wersja dowolna. Co kto lubi :)
SMACZNEGO!!!