Na upalne popołudnie, do pysznej kawy z ekspresu lub po prostu żeby mieć dobry humor :)Bita śmietana, serekmascarpone, ulubione owoce i biszkopty. A jeśli jeszcze te owoce samodzielnie zostały zerwane.. Nic tylko marsz do sklepu, a potem do kuchni ;) I na deser będzie jak znalazł...Mnie z podanej porcji wychodzi 6 porcji;)Składniki:opakowanie biszkoptów150 g serka mascarpone300 ml śmietany 30 %2 łyżki cukru pudruowoce (borówki i granat)Przygotowanie:Mocno schłodzoną śmietankę i serek umieszczamy w naczyniu, wsypujemy cukier i ubijamy, aż powstanie krem.W pucharkach układamy biszkopty (mogą być nasączone w kawie lub alkoholu - co kto lubi), dajemy część kremu i posypujemy owocami. Układamy przynajmniej 3 takie warstwy. I deser gotowy. Przed podaniem warto go schłodzić ;)A na koniec można dać gałeczkę lodów waniliowych, ale wtedy to już się nazywa rozpusta...Smacznego!