Czy ktoś widział weekend bez słodyczy?Przecież takich pyszności nie można sobie odmówić.. :) :)A mocno orzechowe muffinki, to taki mały prezent dla mojego Męża.Przepis w wersji eksperymentalnej, ale jaki efekt...Muffinki znikają z talerza w takim tempie.. :)A amatorów orzechowych słodkości dookoła nie brakuje...Orzechowe muffinkiSkładniki:pół kostki masłaszklanka mleka1 jajko1szklanka mąki pszennej3/4 szklanki cukrucukier waniliowy2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia50 g orzechów włoskich4 wafelkiorzechowe5 cukierków Michałków3 łyżki syropu klonowegoPrzygotowanie:Masło rozpuszczamy na patelence i łączymy w jednej misce z mlekiem i rozkłóconym jajkiem.Do drugiej miski przesiewamy mąkę, wsypujemy cukry i proszek do pieczenia.Orzechy włoskie drobno siekamy, cukierki kroimy w większą kostkę, wafelki kruszymy.Do mącznej mieszanki wlewamy płynne składniki i wsypujemy orzechy, wafelki i cukierki, wlewamy syrop klonowy i całość mieszamy łyżką - tylko do połączenia składników.Nakładamy ciasto do papierowych foremek na 3/4 wysokości i pieczemy 20 minut w 200 stopniach.Z takiej porcji wychodzi 12 babeczek.Każdy amator orzechów się skusi...