ßßß
            
        
Składniki :kilkanaście truskawek2 łyżki borówek amerykańskichkilka winogron zielonych bezpestkowychkiwi żółte2 miseczki waflowe4 łyżeczki kajmaku250 g serka homogenizowanego waniliowego2 łyżki płatków żytnichkilka listków mięty czekoladowej
Truskawki myjemy kroimy w połówki i wrzucamy do pojemnika na ryż, jedną odkładamy i kroimy w kostkę.Kiwi żółte obieramy i kroimy w plasterki i także wkładamy do pojemnika.Borówki i winogrona myjemy, kilka odkładamy, a resztę wrzucamy do innych owoców.Listki mięty czekoladowej myjemy i osuszamy.Pojemnik do ryżu układamy na 1 poziomie parowaru i włączamy urządzenie na 5 minut.Na spód miseczek waflowych rozprowadzamy po łyżeczce kajmaku - kremu mlecznego. Drugą łyżeczką smarujemy boki i wsypujemy do miseczek płatki żytnie.
Serek homogenizowany roztrzepujemy widelcem by był bardziej puszysty.Kiedy parowar się wyłączy, owoce z pojemnika przekładamy do wafelków. Nakładamy na nie puszysty serek i owoce które na początku odłożyliśmy, a także listki mięty czekoladowej.
Czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem czy Ci smakowało i jak się udało.Pozdrawiam i smacznego.Adam