ßßß Cookit - przepis na Pierś kurczaka z parowaru z białym grejpfrutem na rukoli

Pierś kurczaka z parowaru z białym grejpfrutem na rukoli

nazwa

Wykonanie

Po kilku dniach bez parowania, sylwestrowy obiad zrobiłem w parowarze.
Tym razem padło na pierś z kurczaka, grejpfruty z puszki, którym kończył się termin ważności i trzeba było coś z nimi zrobić :) i do tego rukola.
Jak już pewnie zauważyliście, lubię łączyć mięso z owocami zarówno tymi świeżymi, jak i tymi z puszki :)
Składniki :
1 filet z piersi kurczaka
1 puszka białych grejpfrutów
rukola
3 łyżki oliwy z oliwek
Przyprawy :
pieprz czarny
oregano
bazylia
curry
Filet z piersi kurczaka myjemy, odsączamy nadmiar wody, oczyszczamy i kroimy na małe kawałki i przekładamy do głębokiego naczynia. Pierś polewamy 3 łyżkami oliwy z oliwek. Mieszamy aby każdy kawałek był obtoczony w oliwie. Obsypujemy oregano, bazylią, pieprzem czarnym i curry, wszystko mieszamy i odstawiamy talerz z mięsem aby choć trochę się zamarynowało :) Po czym przekładamy do parowaru na tacce z folii aluminiowej i ustawiamy czas w urządzeniu na 20 minut.
Grejpfruty przekładamy na sitko, żeby odsączyć sok, a rukole myjemy, chyba że kupimy już umytą i gotową do spożycia.
Po 20 minutach przekładamy wszystko na talerz i można jeść :)
Czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem czy Ci smakowało i jak się udało.
Pozdrawiam i smacznego.
Adam
Źródło:http://parowarfaceta.blogspot.com/2015/01/piers-kurczaka-z-parowaru-z-biaym.html