Wykonanie
Po kilku dniach bez parowania, sylwestrowy obiad zrobiłem w parowarze.Tym razem padło na
pierś z kurczaka,
grejpfruty z puszki, którym kończył się termin ważności i trzeba było coś z nimi zrobić :) i do tego
rukola.

Jak już pewnie zauważyliście, lubię łączyć
mięso z
owocami zarówno tymi świeżymi, jak i tymi z puszki :)

Składniki :1
filet z piersi kurczaka1 puszka białych
grejpfrutówrukola3 łyżki
oliwy z oliwekPrzyprawy :
pieprz czarnyoreganobazyliacurry
Filet z piersi kurczaka myjemy, odsączamy nadmiar
wody, oczyszczamy i kroimy na małe kawałki i przekładamy do głębokiego naczynia. Pierś polewamy 3 łyżkami
oliwy z oliwek. Mieszamy aby każdy kawałek był obtoczony w
oliwie. Obsypujemy
oregano,
bazylią,
pieprzem czarnym i
curry, wszystko mieszamy i odstawiamy talerz z
mięsem aby choć trochę się zamarynowało :) Po czym przekładamy do parowaru na tacce z folii aluminiowej i ustawiamy czas w urządzeniu na 20 minut.
Grejpfruty przekładamy na sitko, żeby odsączyć sok, a
rukole myjemy, chyba że kupimy już umytą i gotową do spożycia.

Po 20 minutach przekładamy wszystko na talerz i można jeść :)

Czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem czy Ci smakowało i jak się udało.Pozdrawiam i smacznego.Adam