Wykonanie
Po nocnym obiedzie, został mi jeszcze kawałek
łososia :) Po sprawdzeniu co mam w lodówce postanowiłem zrobić z niego przekąskę. Wyszła naprawdę pyszna, smaki użytych produktów fajnie się ze sobą komponowały :)

Marynatę zrobiłem bardzo podobną jak poprzednio, z tą różnicą, że dodałem tym razem
sok z cytryny zamiast z
limonki i
natkę pietruszki dodałem do marynaty, a nie po parowaniu.

Składniki :ok. 50g
łososia świeżego atlantyckiego5 dużych
pieczarek5
pomidorków cherrysok z 1/2
cytrynynatka pietruszki1 łyżka
oliwy z oliwekPrzyprawy :
pieprz cytrynowy
Łososia myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku i oczyszczamy ze skórki po czym kroimy na 5 kawałków.
Natkę pietruszki myjemy i kroimy. W głębokim talerzu przygotowujemy marynatę. Wlewamy 1 łyżkę
oliwy z oliwek, sok z połowy
cytryny, dodajemy
natkę pietruszki oraz
pieprz cytrynowy, mieszamy i zanurzamy w niej kawałki
łososia, zostawiamy je w marynacie na pół godziny.
Pieczarki myjemy, obieramy
daszki i odrywamy nóżki.
Pomidorki myjemy.Jak już minie czas marynowania kawałki
łososia wkładamy do
pieczarki. Nakłuwamy na wykałaczki
pomidorki, następnie
pieczarki z
łososiem.

Gotowe koreczki układamy na folii aluminiowej w parowarze i włączamy go na 13 minut.Po parowaniu nakładamy koreczki na talerz.

Czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem czy Ci smakowało i jak się udało.Pozdrawiam i smacznego.Adam