ßßß
Składniki :1 butelka 400ml Green Mill Cider2 łyżki cukru brązowego1 laska cynamonu3 łyżki żelatyny2 plasterki jabłka
Cydr wlewamy do pojemnika na ryż, albo do pojemnika do żywności odpornego na wysokie temperatury. Wsypujemy cukier, mieszamy i dodajemy laskę cynamonu. Laskę można połamać na mniejsze kawałki. Wstawiamy do parowaru i włączamy go na 5 minut.
Po 5 minutach gdy urządzenie się wyłączy dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy oraz wyjmujemy kawałki laski cynamonu.
Jabłko myjemy, obieramy i kroimy z niego 2 plasterki, a z nich cienkie słupki.Po ostygnięciu galaretki przelewamy ją do docelowego naczynia i dodajemy kawałki jabłka.Czekamy aż galaretka stężeje i można wcinać :)
Czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem czy Ci smakowało i jak się udało.Pozdrawiam i smacznego.Adam