Wykonanie
Niestety cały czas jestem chory, ale w końcu postanowiłem coś ciekawego na obiad uparować :)Chociaż z powodu bolącego gardła, nadal uważam z
przyprawami i ostrych rzeczy nie
mogę, ale pozwoliłem sobie na trochę
papryki :)

Głównego składnika,
pieczarki, nie widać na zdjęciach, schował się pod
szynką szwarcwaldzką :) Ale zapewniam, że jest tam. Danie wyszło spontanicznie, kupiłem kilka warzyw i zastanawiałem się co z nich zrobić i wyszły roladki, nazwałem je warzywno - szwarcwaldzkie :)

Składniki :8
pieczarek8 plasterków
szynki szwarcwaldzkiejmała
cukinia1/2 pęczka
szczypiorku2 łyżki startej
mozzarellimała
papryka czerwonaPrzyprawy:
pieprz czarnyłyżka
oliwy z oliwek
Pieczarki myjemy i o ile nie są idealnie białe obieramy daszek i odrywamy im nóżki :)Myjemy
cukinię i kroimy na 8 cienkich plasterków.Na talerz kładziemy plaster
cukinii, na niego plasterek
szynki szwarcwaldzkiej. Na środek układamy
pieczarkę i do daszka wsypujemy trochę startej
mozzarelli. Zawijamy roladkę i przewiązujemy w 2 stronę niż zawijaliśmy
szczypiorkiem. Wszystko spinamy na środku wykałaczką.
Paprykę myjemy, wydrążamy środek i kroimy na małe kawałki. Robimy z folii aluminiowej 3 tacki, tę dla
papryki z dwoma dłuższymi bokami, żeby można było ją łatwo i szybko wyjąć.Na 1 poziomie układamy tackę z 4 roladkami, na 2 również tak samo. Na 3 poziomie układamy tackę z
papryką. Należy pamiętać, żeby tacki nie były za duże, żeby chociaż część otworów była nieosłonięta folią. Włączamy parowar na 10 minut.

Po tym ja usłyszymy dzwoneczek sygnalizujący, że 10 minut w końcu minęło, wyciągamy tackę z
papryką, wrzucamy kawałki do miseczki, dodajemy łyżkę
oliwy z oliwek i
pieprz czarny i wszystko mieszamy.

Następnie wszystko nakładamy na talerz :) Naprawdę super smakuje i ładnie się do tego wszystko prezentuje. Wszystkich bardzo zachęcam, do dodania zdjęcia dań inspirowanych przepisem.

Jak zawsze czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem czy Ci smakowało i jak się udało.Pozdrawiam i smacznego.Adam